Nieuws

Terug van weggeweest

20/09/2014, Helmi

Na een Frans uitstapje van bijna drie jaar, is het weer tijd om de Hollandse draad weer op te pakken. Met het weer zit het in elk geval goed. Nu nog leuke banen zoeken.

Deze website (THELMI...) heeft te lang stilgelegen, waardoor er wat technische problemen zijn ontstaan. De automagische update werkt niet meer, waardoor de website waarschijnlijk enige tijd gekaapt is geweest.

Ik zoek het nog even uit. Voorlopig kunnen bedrijven zich weer melden voor vacatures en mensen voor leuk werk.

 

Durf te leven

16/04/2011, Helmi

Het werving- en selectiegebeuren boeit me al maanden niet meer. De website ligt dus al even zo lang stil. Het bleek een stilte voor de storm te zijn, want binnenkort zal de website een metamorfose ondergaan. Ik ga iets totaal anders doen.

Sleutelwoorden voor de nieuwe website: levenslust en vrijheid.

Ik laat u nog even in spanning genieten van de verrassing die gaat komen. Mensen die om wat voor reden ook vastgelopen zijn (werk, gezondheid, relatie) raad ik aan om de website vanaf mei in de gaten te houden. Tot die tijd zal ik wel af en toe een berichtje plaatsen.

Valse zekerheden

22/02/2010, Helmi

In crisistijden wordt een beroep gedaan op creatieve geesten. Dat is goed, want ik vermoed dat de financiële en economische crisis de voorbode is van een nieuw tijdperk: we gaan eindelijk weer leren te léven in plaats van alleen maar met geld, aanzien en carrière bezig te zijn.

De tijd van vaste banen is voorbij. Steeds meer bedrijven en instanties doen een beroep op zzp'ers, de zelfstandigen zonder personeel. Deze gedreven mensen zijn vooral bezig met waar ze plezier in hebben en waar ze goed in zijn.

Werkgevers zullen eindelijk legaal van hun gedemotiveerde werknemers worden verlost. De loonslaven van deze tijd zullen - vaak gedwongen - in een situatie terecht komen, waar ze op zichzelf worden teruggeworpen. Wat nu?

Mensch, durf te leven! (http://www.vriendeling.nl/?p=213)

Eyeopener coaches, councelors en therapeuten

08/12/2009, Helmi

Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) - maar ook mensen in loondienst -, die werkelijk gedreven zijn om hun specifieke vak (coaching, counceling, hulpverlening) nóg beter te kunnen uitoefenen, kunnen hun hart ophalen. De maatschappij verandert sneller dan het aanpassingsvermogen van de mensen. De gevolgen die hiermee gepaard gaan zijn enorm en divers, maar worden meestal onderschat, niet gezien en soms zelfs ontkend.

Een eye-opener voor coaches, maatschappelijk werkers en andere hulpverleners. Voor meer verrijking en meer informatie kunt u contact met mij opnemen.

 

Expertise voor productiebedrijven

25/11/2009, Helmi

In crisistijden nemen de nemen de meeste bedrijven even pas op de plaats. Hoofdzaak is dan het hoofd boven water houden. Productiebedrijven hebben vaak het meeste te lijden tijdens zo'n depressie, omdat elke machine die stilstaat veel geld kost. De hoogste tijd om eens te bekijken of er kosten bespaard kunnen worden in het productieproces. Hier liggen namelijk winstkansen, ook in crisistijden. Wij hebben de expertise in huis om productieprocessen te optimaliseren.

Op zoek naar samenwerking

16/10/2009, Helmi

Voor een van mijn opdrachtgevers ben ik op zoek naar verschillende organisaties, instanties, buurthuizen en scholen IN ROTTERDAM die te maken hebben - direct of indirect - met potentiële inburgeraars.

Met spoed moet een en ander in kaart worden gebracht, dus alle hulp uit Rotterdam is welkom. Wie zo'n organisatie (goed) kent - door werk of anders - mag contact opnemen. Het betreft echt alleen Rotterdam.

Reageren kan via het contactformulier. Bellen is ook prima.

Hoger plan

09/09/2009, Helmi

Steeds vaker horen wij geluiden van onvrede op het werk. Het gaat meestal om kleine ergernissen die - zolang er niets verandert - uitgroeien tot een grote bult met chagrijnigheid en azijn. Als zo'n bult uiteenspat, heeft dit grote negatieve gevolgen voor het bedrijf.

Heeft u het vermoeden dat een afdeling niet goed functioneert of dat het plezier ontbreekt, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Niet alleen zijn wij in staat om de ergernissen boven tafel te krijgen, maar veel meer om het plezier op de afdeling weer terug te krijgen en haar op een hoger plan te tillen.

Sponsor voor hoogbegaafde kinderen

20/05/2009, Helmi

In Gouda en Zoetermeer is vorig jaar gestart met een basisschool voor hoogbegaafde kinderen. De Leonardoschool. In Alphen aan den Rijn en Capelle aan den IJssel starten ze komend schooljaar. Het ministerie behandelt deze scholen nog niet als regulier 'speciaal' onderwijs, waardoor nog steeds geld van sponsors hard nodig is om deze hoogbegaafde kinderen het onderwijs te geven waar zij recht op hebben. Wie kent een bedrijf dat geld voor deze scholen beschikbaar heeft? Alle tips zijn welkom!

Complexe wereld

13/05/2009, Helmi

In onze kenniseconomie neigen we steeds verder af te dwalen van zaken die ons werkelijk boeien of raken. We zijn niet meer verbonden met de dingen die we doen. Meegaan met de meute is wel zo gemakkelijk. Of dit wijs is, is iets anders.

De kunst is om betrokken te blijven, niet alleen in je vrijetijd, maar ook met (en op) je werk.

Pionier gezocht!

23/04/2009,

Frankrijk wacht op een echte pionier! Kandidaten die de Franse taal beheersen en aantoonbare commerciële ervaring in huis hebben, krijgen nu misschien de kans om eens echt te mogen pionieren in het land van Sarkozy.

Native speakers krijgen voorrang.

Manager, manager, manager...

19/03/2009,

Feitelijk ben je gewoon een 'doener'. Niets meer dan dat. Handig is wel als ik weet wát je precies wilt doen. Zonder dát ben je gewoon een manager van niks. Kom van dat dak af en durf te vertellen wat je doet. Pas dán toon je je kracht.

Geluk moet je grijpen

10/03/2009,

Mocht de huidige recessie een internationale rampenoefening zijn geweest in plaats van de keiharde werkelijkheid, dan zouden we elkaar nu rechtstreeks een depressie hebben in geholpen, economisch en psychisch. Wát een chagrijnige lamlendigheid om ons heen! Het is de hoogste tijd om het tij te keren, alle zekerheden overboord te gooien, te kiezen voor een koers die echt bij je past en tot actie over te gaan. Geld is een ruilmiddel en we hebben genoeg om te ruilen. Méér dan genoeg. Zo niet, dan heb je ook niets te verliezen.

Geluk moet je grijpen.

Hydrauliekkanjers

28/01/2009, Helmi

Mensen met hydrauliekkennis en -ervaring kunnen te allen tijde contact opnemen. Offshoremensen, die uit roerig vaarwater eindelijk weer vaste grond onder hun voeten willen, zijn eveneens welkom. Vacatures voor HBO'ers, maar ook MBO'ers kunnen reageren.

Bereikbaarheid

21/01/2009, Helmi

Morgen en overmorgen (22 en 23 januari) zijn we telefonisch slecht bereikbaar. Graag reacties per mail op die dagen. Maandag is alles weer op orde.

Het is zover!

15/01/2009, Helmi

Het heeft een dag langer geduurd, maar de nieuwe website is gisteravond 'los' gegaan. Met enorme dank aan Jan Rajtoral van gonzodesign, een webdesigner die ik iedereen van harte aanbeveel. Zeer kundig, creatief en met passie.

Eindelijk!

13/01/2009, Helmi

Deze week gaat het dan echt gebeuren: THELMI... in een nieuw jasje.

Tijdens de verhuizing en metamorfose is de website 12 en 13 januari 'uit de lucht geweest'. Ik bedank degenen die mij dit even gemeld hebben. Stiekem dacht ik dat deze verdwijntruc tijdens de maandagochtendblues ongemerkt zou blijven, maar ik vergiste me. Gelukkig. ;-)

Op- en aanmerkingen zijn natuurlijk altijd welkom.

Vernieuwde website

21/12/2008, Helmi

Half januari 2009 is het zover.... THELMI... werving- en selectie zal op de digitale snelweg in een nieuwe outfit te zien zijn. Nóg duidelijker, vrolijker en eigenzinniger dan de huidige website. Jullie worden op de hoogte gehouden!

Voor nu wens ik iedereen een grandioos 2009!

Met vriendelijke groet,

Helmi van der Helm